ILse Mertens voorpagina artikel uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

Ilse Mertens, vennoot bij advocatenkantoor Mahla , moet zowat de hardst werkende advocate in Mechelen zijn. Zeven jaar geleden verbouwde ze haar huis net buiten het stadscentrum: een prachtig pand met fantastische ruimtes. Maar er ontbrak iets, en dan kwam Design Studio Anneke Crauwels in beeld.

“Het thuisgevoel kwam er maar niet, ook al had ik alle nodige meubels. Ik kon niet echt de vinger leggen op wat er juist anders moest, dus besloot ik mij te laten helpen door een interieurarchitect. Een telefoontje met Anneke later, zijn we samen aan die interieurzoektocht begonnen”, vertelt Ilse. De basis van Ilse’s huis zat al goed, maar met de juiste styling kon het geheel helemaal af gemaakt worden. “We willen een thuisgevoel creëren”, zegt Anneke.

FINISHING TOUCHES

Interieurstyling omvat meer dan samen shoppen. Eerst legde Anneke heel wat foto’s van merken en collecties voor aan Ilse, en dan werden de knopen snel doorgehakt. “We hadden in het begin al heel wat dingen met elkaar afgestemd. Zo wist ik bijvoorbeeld dat ik een nieuwe boekenkast wilde, wat kunst aan de muur en enkele nieuwe lampen. Het shoppen zelf heeft eigenlijk heel weinig tijd in beslag genomen”, verzekert Ilse. “Ik wist bijvoorbeeld al lang dat ik graag wat kunst aan de muren wou, maar welke kon ik niet goed beslissen. Anneke vertelde me dan over de Mechelse kunstenaar Beniti Cornelis, die spijtig genoeg net overleden was. Ondertussen hangen zijn werken hier aan de muur.”

“Een interieurprofessional is een echte meerwaarde. Laat je in het begin bijstaan door iemand met kennis van zaken”

ANA Woning Ilse c The Fresh Light 080 uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

SLIMME KEUZES

“Uiteindelijk is er wel veel meer in huis gebeurd dan ik had verwacht. Anneke gaf geweldig advies over dingen waar ik zelfs nooit bij stilgestaan had, zoals de verftechniek op de keuken-, slaap- en badkamermuur. Die proactieve input was ook de reden waarom ik met professionals wou samenwerken”, zegt Ilse. De ruimte bij de tafel werd extra gezellig gemaakt door het toepassen van speciale verftechnieken met verschillende schakeringen, een geslaagde uitvoering door de Schilderstudio. De koperen lamp boven de eettafel maakt het plaatje af. “Bij interieurstyling denkt iedereen meteen aan de grote dingen, zoals een nieuwe zetel of salontafel. Maar ik vind het belangrijker om te kijken vanuit de basis van het huis: er hingen bijvoorbeeld ook twee rijen spots en onze lichtexpert Bjorn, van de firma ConeLighting, wist meteen dat dit te veel was. Door een rij weg te nemen en de verlichting nu heel sereen te maken, is de basis van het huis terug opgesmukt”, vertelt Anneke. “Bij styling is er meestal al een goede basis, maar het zijn deze kleine aanpassingen die de woning veel huiselijker maken.”

“Bij interieuradvies denkt iedereen meteen aan de grote dingen, zoals een nieuwe zetel of salon. Maar wij starten vanuit de basis van een woning.”

THUISKOMEN

Het begeleiden van klanten bij het maken van keuzes is een belangrijk onderdeel van elk interieurproject. “Een interieurprofessional is wat mij betreft een echte meerwaarde. Ik zou iedereen aanraden om je van in het begin te laten bijstaan door iemand met kennis van zaken. Je denkt misschien dat zo’n advies veel kost, maar foute keuzes en miskopen kosten ook veel geld”, zegt Ilse. “Soms heb ik keuzes moeten maken om binnen het budget te blijven, maar dat is wel goed gelukt. De verlichting hebben we bijvoorbeeld helemaal aangepakt. Omdat ik het belang daarvan niet besefte, was dat was niet mijn initieel plan. Het was een heel slimme keuze om hiervoor te gaan, maar daardoor moet ik een nieuwe zetel wel een jaartje uitstellen. Wat ik trouwens helemaal niet erg vind!” Een stylingproject is pas echt geslaagd als mensen er zich thuis voelen en het zich eigen maken. Als interieurarchitect kan je een huis helemaal inrichten hoe jij denkt dat het er het beste uitziet, maar uiteindelijk draait het om de mensen die er wonen.

Klant
Services
Jaar
Fotograaf

Share

Ilse Mertens
advies, uitvoering, styling
2018
The Fresh Light