lichtrijke living_extreme makeover vlaanderen

Sarah en Dieter, twee mensen met een groot hart en toch wel een heel speciaal verhaal. Ze wonen samen met hun vijf (pleeg)kinderen in Putte. Het koppel dacht hun droomwoning gevonden te hebben maar niets was minder waar. Al snel bleek dat het huis allerlei verborgen gebreken had. Het was nu aan het team van Extreme Makeover Vlaanderen om Sarah en Dieter terug het huis van hun dromen te geven.

Elke aflevering blikt Anneke met iemand van het Extreme Makeover-team terug op het verbouw avontuur en deze week doet ze dat met creatieve duizendpoot, Dieter Meul. Anneke en Dieter, de experts van Extreme Makeover Vlaanderen kijken in dit artikel samen terug naar een hartverwarmende tweede aflevering. Pleeggezin, het verhaal van een warm gezin dat op zoek is naar een warme thuis. 

Quote 2 pleeggezin Anneke Crauwels 1 uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen
Quote 1 Pleeggezin Dieter Meul uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

TEAMWORK

Het team van experts sloegen opnieuw de handen in elkaar om van Sarah en Dieter hun huis een thuis te maken. Tom Callebaut was de conceptuele denker van het team, hij kwam steeds met creatieve ontwerpen die Anneke en haar team omtoverden tot ontwerpen. Tom Van Doninck was de steun en toeverlaat op de werf. Hij zocht onvermoeibaar mee naar mogelijkheden om de ontwerpen binnen de beperkte mogelijkheden toch kwaliteitsvol te bouwen. Dieter Meul was de creatieve duizendpoot van het team die steeds met de vindingrijkste ideeën kwam.

EHMO PUTTE 041 uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

VAN STARTBLOKKEN NAAR SPRINT

De 8 cases van Extreme Makeover Vlaanderen werden verdeeld tussen de twee experts, Brent Redant en Dieter Meul. Deze aflevering was het aan Dieter om zijn creatieve geest aan het werk te zetten.

Na een zoektocht naar wat pluggen, een bezoek bij Jitske Knipt in Gent en een styling bij Sven was Dieter volledig klaar voor de vuurdoop. “Mijn eerste draaidag was echt meegaan met de grote golf”, vertelt Dieter. “Ik had de avond ervoor enorm veel stress maar heb er de dag zelf niet teveel meer over nagedacht en heb het allemaal gewoon ondergaan.” 

MATCH MADE IN HEAVEN

Tussen Anneke en Dieter was er meteen een bepaalde klik. Ze werken beiden op een andere manier maar konden toch steeds samen tot iets moois komen. “Ik heb zelf helemaal geen kaas gegeten van kleurcodes en interieurvormgeving zoals Anneke. Ik raap meestal wat kleuren bij elkaar, terwijl Anneke en Tom echt gestructureerd volgens die codes tewerk gingen.”, aldus Dieter. “Maar dat was ook de kracht van onze samenwerking”, vult Anneke aan. “We leerden steeds ontzettend veel van elkaar.”

“We verstonden elkaar ook heel makkelijk met weinig woorden, maar discussies zijn er zeker geweest tijdens de verbouwingen. Deze waren wel steeds op een begripvolle en respectvolle manier”, vertelt Anneke. “Daarom vind ik ons zo’n goed team. De discussies die we hadden, tilden het project steeds naar een hoger niveau.”

EHMO PUTTE 269 uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

DE JUISTE FLOW

Volgens Anneke zat de flow doorheen de woning van Sarah en Dieter heel slecht. “We wilden van de benedenverdieping één geheel maken.” Het was belangrijk dat de leefruimte het kloppend hart van de woning zou worden. Na het breken van enkele muren, een nieuwe, frisse keuken en veel lichtinval door de vernieuwde achterbouw, is de leefruimte terug tot leven gekomen.

Naast de grote verbouwingen in de leefruimte van de woning zijn er op de bovenverdieping ook heel wat veranderingen gerealiseerd. Zo kregen alle kamers een volledig nieuwe indeling. “De flow van de bovenverdieping zat ook helemaal niet goed. Als het gezin naar de badkamer wou, moesten ze allemaal door de kamer van Naud.” Na wat puzzelen had Anneke al snel een nieuwe indeling uitgetekend. “De badkamer moesten we op dezelfde plaats behouden en we wilden elk kind van een eigen slaapkamer kunnen voorzien.”, aldus Anneke.

BEHIND THE SCENES

“De ruimtes die gecreëerd werden, waren ook steeds ferm ingericht”, vult Dieter aan. “Anneke en haar team waren altijd in staat om bangelijke ontwerpen te maken en de ruimtes die ze hadden optimaal te gebruiken.” Anneke haar team is tijdens de verbouwingen van Extreme Makeover nooit ver weg. “Ik ben degene die aan de frontlinie staat, ik neem de lead en schets de eerste ideeën. Maar mijn team staat altijd klaar om het verhaal mee tot een goed einde te brengen.” Ze werken tijdens het programma achter de schermen hard mee aan de ontwerpen van de projecten.

Alles was steeds tot in de puntjes voorzien, van het verbouwen tot het inkleden van de ruimtes. Als ik denk aan interieur denk ik vaak aan de traditionele zaken zoals een boekenkast, tafel, functionele keuken,… maar bij jullie werd er echt over elk klein detail nagedacht.”, vertelt Dieter lovend over Anneke en haar team.

DANKBAAR

Anneke en Dieter kijken zonder enige twijfel enorm positief terug naar de tweede case van Extreme Makeover Vlaanderen. “Ik ben heel blij dat wij die kinderen terug een thuis konden geven.”, zegt Anneke. “Ze hebben mijn hartje helemaal veroverd.”

“Ik was op de revealdag enorm ontroerd door de kinderen.”, vult Dieter aan. “Zij waren zo dankbaar, dat kon ik voelen aan de stevige knuffels die ik van hen kreeg. Ik zal de familie van de Axolotl en de spaghetti meatballs niet snel vergeten.”  

EHMO PUTTE 007 uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

Klant
Services
Jaar
Fotograaf

Share

Pleeggezin – Extreme Makeover Vlaanderen
ontwerp, uitvoering
2022
Lenzer