Het Brughuis voorpagina artikel uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

Naast de Zennebrug in Leest vind je het culinaire pareltje Het Brughuis waar je terecht kan voor een overheerlijke lunch of diner. Design Studio Anneke Crauwels kreeg de opdracht van Khalil en Joke om de brasserie terug in een nieuw, fris jasje te steken.

1 uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen
2 uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

Khalil en Joke baten al sinds 2015 brasserie Het Brughuis uit. Tijdens de coronacrisis kwamen ze al snel tot de conclusie dat ze de verouderde brasserie in een nieuw jasje wilden steken. “We geraakten er zelf maar niet uit hoe we het gingen aanpakken. Hij zegt wit, ik zeg zwart.”, vertelt Joke. En zo kwamen ze al snel tot de conclusie dat ze hulp van buitenaf moesten inroepen.

EVENWICHTIGE MIX

Tijdens de coronacrisis kregen Khalil en Joke wat tijd om na te denken welke weg ze wilden inslaan met hun brasserie. Het ondernemerskoppel streefde naar een betere mix tussen jong en oud. “We merkten dat we een bepaald doelpubliek misten. In de zomer trokken we een ander, jonger publiek aan dan in de winter.”, aldus Khalil. “Ons terras was jeugdiger en wat frisser dan ons interieur, dat wat verouderd was. En daarom voelden we dat we Het Brughuis een volledige make-over moesten geven.”

 

Zo gezegd, zo gedaan. Tijdens de zoektocht naar het juiste designbureau, viel Joke haar oog al snel op Design Studio Anneke Crauwels. “Anneke Crauwels is al een gekende naam bij de horecazaken in en rondom Mechelen.”, zegt Joke. Al snel besliste het duo dat Studio Anneke Crauwels Het Brughuis zou omtoveren tot een nieuwe jongere versie.

AC Anneke Crauwels Brughuis Hannelore Veelaert A7403743 HDR uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

CARTE BLANCHE

Het ondernemerskoppel wist meteen heel goed wat ze wilden maar gaf Anneke toch een carte blanche. “Toen ik hier voor het eerst binnen kwam en met Khalil en Joke sprak, begon mijn brein direct 3D-beelden te maken van de verschillende ruimtes.”, zegt Anneke. “De ideeën stroomden meteen binnen.” Design Studio Anneke Crauwels had niet veel informatie nodig om een plan te tekenen. Maar Khalil en Joke bleven wel steeds rechttoe rechtaan heel eerlijk over hun ideeën. Dat maakt de samenwerking, volgens Anneke, ook zo fijn en vlot. Voor dit project koos ze om Projectmanager Ine en Back Office Project Manager Annelies in te zetten voor de opvolging.

Khalil beschrijft zichzelf als de eeuwige twijfelaar. Voor hem was het toch wel een opgave om sommige dingen volledig over te laten aan het team. “Het ligt normaal gezien niet in mijn aard om zo’n zaken los te laten. Maar we hadden er echt het volste vertrouwen in. Het was alsof Anneke en haar team onze gedachten konden lezen.”, vertelt Khalil. De persoonlijke klik bij zo’n interieuropdrachten is belangrijk, en dat was bij dit project duidelijk aanwezig.

AC Anneke Crauwels Brughuis Hannelore Veelaert A7403902 HDR uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

STRAKKE PLANNING

Bij elke verbouwing is de stress natuurlijk nooit ver weg. Een strakke planning is hierbij enorm belangrijk. “Maar wij zijn wel steeds op ons gemak geweest”, zegt Joke. “We geloofden erin dat het allemaal goed ging komen binnen de termijn dat we vooropgesteld hadden.”

“Het is deels ook onze taak om de stress bij Joke en Khalil tijdens de verbouwingen wat weg te nemen door alles zeer nauw op te volgen en te controleren.”, zegt Projectmanager Ine. “De werf wordt dan vaak mijn tweede thuis.”

Alle projecten worden steeds zeer intensief opgevolgd door Anneke en haar team. “Als er een werf bezig is, verwacht ik dat mijn team bijna dagelijks of soms zelfs meerdere keren per dag op de werf langs gaat. Alleen zo kan je een project goed opvolgen en je deadlines respecteren.”, aldus Anneke.

 

ACHTER DE SCHERMEN

Door de groei van Anneke haar bedrijf, is het voor haar onmogelijk om bij elke uitvoering actief aanwezig te zijn op de werven. “Mijn team is op een jaar tijd gegroeid van 4 naar 9 mensen. Dat wil natuurlijk ook zeggen dat we meer projecten aannemen. Het is voor mij dus onmogelijk om bij elk project actief aanwezig te zijn bij de uitvoering.”, vertelt Anneke. De interieurdesigner wordt wel nog steeds over elk project gebriefd en op de hoogte gehouden van wat er gaande is. Door duidelijke briefings en opvolging van het team kan ze alle projecten goed managen. “Als er iets misgaat, komt Anneke uiteraard wel naar de uitvoering.”, vult Ine aan.

 

KERS OP DE TAART

Bij het binnenkomen in Het Brughuis is het eerste wat in het oog springt de ingebouwde wijnkast. “We vonden het belangrijk dat je bij binnenkomst meteen iets ziet qua zicht. We wisten dat Khalil de wijn wat meer in het oog wou en zo zijn we samen op het idee gekomen.”, vertelt Ine. “Het is echt dé eye-catcher van de brasserie geworden. En de wijnen verkopen ook veel beter nu, dus dat is mooi meegenomen.”, knipoogt Khalil.

De verbouwingen hebben zijn doel zeker niet gemist want Het Brughuis heeft sinds de heropening een enorme boost gekregen. Er zijn dankzij de verbouwingen 20 plaatsen extra gecreëerd in de brasserie. Maar dat schrikt het ondernemend koppel niet af. “Op twee maand tijd hebben we meteen het verschil gevoeld. Dit is duidelijk wat we nodig hadden.” “Het plaatje klopt nu.”, sluit Joke af.

AC Anneke Crauwels Brughuis Hannelore Veelaert A7403749 HDR uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

Klant
Services
Jaar
Fotograaf

Share

Khalil & Joke
ontwerp, uitvoering
2020-2021
Hannelore Veelaert