SOF voorpagina artikel uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

Lies en Tom gaven Studio Anneke Crauwels hun blind vertrouwen om van hun leefruimte een gezellige, rustige thuis te maken. Spoiler alert, de twee zeiden volmondig “ja, ik wil” tegen het voorstel van de ontwerpsters!

Door hun druk professioneel leven waren Tom en Lies op zoek naar rust, en die vonden ze tot hun grote verbazing in Rijmenam. Ze waren al enkele jaren aan het uitkijken naar een woning waarin ze hun gezin een frisse start konden geven. En toen werden ze op slag verliefd op deze woning. Pas nadat het compromis getekend was, beseften ze dat ze al eens een huis in deze buurt bezocht hadden. Maar omwille van de afstand besloten ze toen er toch niet voor te gaan. Nu was het voor beiden echter liefde op het eerste gezicht en deed de afstand er plots niet meer toe!

CARTE BLANCHE

Het interieur, daar was echter wel nog wat werk aan de winkel. Sinds Lies Anneke ooit leerde kennen via hun respectievelijke jobs, volgde ze haar werk vanaf de zijlijn. Anneke was Lies haar eerste keuze toen ze op zoek ging naar een architect. “Wij hebben zelf geen oog voor het inrichten van interieurs, noch tijd om ons ermee bezig te houden. We wilden gezelligheid en rust, maar verder hebben we Anneke en Ine carte blanche gegeven.”

 

Toen Anneke voor het eerst bij Lies en Tom binnenkwam, was haar reactie “Oei, dit is totaal niet Lies!” De architecte vertelt: “Ik kende Lies als een heel warm persoon en vond het oorspronkelijke interieur helemaal niet bij haar passen.” Het oorspronkelijke interieur bestond dan ook uit een samenraapsel van de inboedels die Lies en Tom jaren geleden met hun respectievelijke ex- partners hadden gekocht en ondertussen volledig ontgroeid waren. Gelukkig had Anneke een duidelijk idee van wat wel “Lies” was. Het eerste ontwerp dat ze voorstelde, bleek een schot in de roos te zijn en werd meteen goedgekeurd door het koppel.

AC anneke crauwels SOF hannelore veelaert A7402820 HDR uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

INTERIEUR OP MAAT

Dat het meubilair aan vervanging toe was, was al van bij de start duidelijk. Maar daar lieten interieurdesigners Anneke en Ine het niet bij. De klassieke kachel werd vervangen door een bijna wandvullende maatkast, waarin de tv en een nieuwe gashaard werden weggewerkt. De gedateerde boekenkast (met vernuftig schuifsysteem, waardoor je de kast in de muur kan schuiven en de aanpalende speelkamer bij de leefruimte kan betrekken) werd vervangen door een tijdlozer ontwerp. Er werd een tablet voorzien dat de leefruimte met de hal verbindt. Het gelige parket werd opgeschuurd en van een nieuw laagje, neutralere, vernis voorzien.

Studio Anneke Crauwels staat klanten echter niet alleen bij met (maat)meubilair en interieurdecoratie, maar ook met advies over kunst. Toen de ontwerpster aan Lies vroeg wat haar droomkunstwerk was, moest Lies meteen aan Isabelle Scheltjens denken. Ze leerde de kunstenares kennen dankzij het VIER programma Latem Leven en was meteen verliefd op haar werk. Ze had nooit gedacht dat ze zelf een werk van Isabelle in huis zou kunnen halen, maar dat was zonder Anneke gerekend. “Eén van haar klanten bleek goed bevriend met Isabelle te zijn,” vertelt Lies, “dus niet veel later stonden we bij Isabelle thuis om ons kunstwerk uit te kiezen.”

IT'S A YES

Wanneer Studio Anneke Crauwels belooft om een interieur tot in de puntjes af te werken, dan is dat niet gelogen. Op een dag arriveerden Anneke en haar team met meerdere auto’s vol met decoratie. Ze stuurden Lies en Tom naar hun werk en verboden hen om terug te komen voor zij hun job hadden volbracht. Het team decoreerde het hele interieur en als laatste finishing touch werd het kunstwerk van Isabelle Scheltjens opgehangen. Op het einde van de dag toonden ze met een bang hart het resultaat aan het verwachtingsvolle koppel. Hadden Anneke en haar team van een huis terug een thuis gemaakt? And the rest is history…

Klant
Services
Jaar
Fotograaf

Share

Lies & Tom
ontwerp, uitvoering
2021-2022
Hannelore Veelaert