De Vleeshalle voorpagina artikel 1 uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

De Mechelse Vleeshalle, ooit de plek waar slagers hun koopwaar aan de man brachten, is vandaag omgevormd tot een unieke versmarkt. De monumentale hal werd na jaren leegstand door Design Studio Anneke Crauwels omgevormd tot de meest smaakvolle, Instagrammable place-to-be in Mechelen. Je kan er heerlijk eten aan de eetstandjes van de Smaakmakers of ingrediënten kopen om thuis zelf mee aan de slag te gaan.

Anneke Crauwels had al enkele projecten succesvol afgerond, maar De Vleeshalle was van een ander kaliber. “Bij aanvang van dit gigantische project hadden we nooit gedacht dat er zó veel hindernissen overwonnen moesten worden. Er waren periodes die aanvoelden als één lange rollercoaster, maar uiteindelijk is het gelukt. Meer nog, door die intense samenwerking is er ook een mooie vriendschap met Véronique en Kevin ontstaan.”

PERSOONLIJKE AANPAK

Vanaf dag één werd Anneke betrokken bij het project. “We waren echt bleu’kes in het begin, maar dankzij de persoonlijke aanpak van Anneke werd het een superfijne samenwerking en zijn we samen kunnen groeien”, vertelt Véronique. Door de grootte van het project kwamen er veel nieuwe elementen aan bod die tijdens vorige verbouwingen minder een rol hebben gespeeld. “Samen met Kevin en Veronique het concept op poten zetten was een ontzettend leerrijk traject ”, zegt Anneke. “We hebben samengewerkt met waanzinnig veel partners bijvoorbeeld. De hal telt in totaal 15 standen, dat zijn heel veel verschillende meningen waarmee je altijd rekening moet houden. Als ik erover nadenk, is het echt chapeau dat we dit op twee jaar geflikt hebben.”

 

De Vleeshalle 014 uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

SAMEN GROEIEN

Bij aanvang van het project bleek al snel dat het groots ging worden. “Eigenlijk hebben ze hier 15 verschillende horecazaken ingericht met daarnaast nog eens een fantastische ontmoetingshal”, vertelt Kevin. “Uiteindelijk is het project nog 100 keer groter geworden dan we vooraf allemaal gedacht hadden. Je verwachtingen moeten eerst en vooral continu bijgesteld worden.

 

“We hebben naast het juiste interieuradvies ook persoonlijk enorm veel gehad aan Anneke en haar team, zij hebben ons door alle ups en downs getrokken met hun enthousiasme en onuitputtelijke energie.”

 

Dit kan niet meer, dit kan plots weer wel, vergunningen worden toegekend, sommigen gelden dan weer ineens niet meer. We hebben naast het juiste interieuradvies ook persoonlijk enorm veel gehad aan Anneke en haar team, zij hebben ons door alle ups en downs getrokken met hun enthousiasme en onuitputtelijke energie.”

OP NAAR DE FINISH

Bij aanvang was wel duidelijk dat het een groot project ging worden, maar de uitdagingen die dat met zich meebracht hebben iedereen toch verrast. “We hadden nog nooit een foodmarket ingericht, dus je kunt niet terugvallen op eerdere ervaringen”, aldus Anneke. “Daardoor kom je tijdens het proces heel wat nieuwe dingen tegen. Onze horeca-ervaring heeft ons technisch heel vaak gered, maar we hebben in De Vleeshalle vooral onze people management skills moeten aanwenden. Het grappige is dat veel mensen denken dat het nooit goed komt op het einde van de rit. Maar meestal kan zo’n verbouwing, eens al het papierwerk is afgerond, heel snel gaan.”

Sommige grotere zaken werden al heel vroeg ingepland, waardoor het leek alsof er de laatste weken geen werk meer was. Uiteraard wisten Anneke en haar team wel beter! Bij belangrijke deadlines zijn zij dan ook altijd zelf op de werf aanwezig.  Zo ook toen de laatste weken voor de opening alle puzzelstukjes in elkaar vielen. “Voor ons was het een ontzettend grote opluchting dat het geheel op tijd kon worden opgeleverd. Na het nemen van de nodige hordes tijdens de verbouwing, was de voldoening eens zo groot”, zegt Kevin.

 

“Bij belangrijke deadlines zijn zij dan ook altijd zelf op de werf aanwezig.” 

 

“Mijn favoriete moment was toen Kevin en Véronique hun speech gaven tijdens het openingsfeest,”vertelt Anneke. “Ik heb bijna een traan gelaten, maar heb me kunnen inhouden. Ik was ongelooflijk trots op dat moment!” Naast een prachtig horeca-project werd hier ook een vriendschap voor het leven gebouwd.

Klant
Services
Jaar
Fotograaf

Share

De Vleeshalle
ontwerp, uitvoering
2017 – 2019
The Fresh Light