De Met voorpagina artikel 1 uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

Eind augustus 2019 opende De Met in Vilvoorde opnieuw feestelijk de deuren. Dé eye-catcher van Grote Markt stond jaren leeg, tot voormalige eigenaar Noël besliste om er opnieuw een horecazaak te openen. Iedereen die De Met kent van vroeger, weet wat voor een fantastisch pand het is. Interieurdesigner Anneke Crauwels was dan ook meteen verliefd op het pronkstuk van de Vilvoordse Grote Markt.

Noël baatte De Met ook al uit tussen 1993 en 2000, maar toen zijn vennoot er destijds een punt achter zette, voelde hij zich nog te jong om de zaak alleen uit te baten. Negentien jaar later zag Noël met pijn in het hart dat het gebouw leegstond en in verval was geraakt. Met heel wat extra ervaring achter de kiezen, twijfelde hij dus niet om terug te keren naar zijn roots. Het voelt helemaal als thuiskomen”, aldus Noël. Voor De Met kon heropenen als een hedendaags brasserie-restaurant, was er echter nog heel wat werk aan de winkel. Daarvoor schakelde hij Design Studio Anneke Crauwels in.

HOE HET BEGON

Anneke had al enige bekendheid opgedaan met haar horeca-zaken in Mechelen, maar een opdracht in Vilvoorde, dat was de eerste keer. “We leerden Anneke kennen via de M-EATERY aan het centraal station van Mechelen en De Gasthofhoeve Zemst“, vertelt Noel. “We waren zo onder de indruk van het prachtige interieur dat we spontaan haar nummer vroegen aan de uitbater.” Tegen Anneke’s verwachtingen in, was de samenwerking na een telefoontje en enkele gesprekken beklonken. Noël was ook aan het praten met een ander bureau dat echt gespecialiseerd was in horecaprojecten.

 

ANA De Met c The Fresh Light 004 uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

COLLECTIEF GEHEUGEN

Aan Anneke’s portfolio kan je haar voorliefde voor historische panden al opmaken. Dit prachtige pand vol geschiedenis vormde dan ook een extra drive om deze opdracht binnen te halen. “Zon pand komt maar eens in de zoveel tijd voorbij en dan mòet je er gewoon voor gaan”, vertelt Anneke.

“Een portfolio met een voorliefde voor historische panden.”

Het team van Design Studio Anneke Crauwels kon niet wachten om het pronkstuk van de Grote Markt een nieuwe look te geven. “Elke Vilvoordenaar is minstens een keertje in De Met geweest, het gebouw zit er in het collectieve geheugen. Een echte eer dus om dit pand onder handen te mogen nemen”, glundert Anneke.

ONBEKEND TERREIN

Ontwerpen voor Vilvoorde, op onbekend terrein, was een welgekomen uitdaging. “De sfeer hier is totaal verschillend ten opzichte van Mechelen, dat prikkelt de creativiteit”, aldus Anneke. Ze trok het interieur open en vulde het met warme, moderne materialen. “Het is sowieso een prachtig gebouw, een stijlvolle inrichting was essentieel.” vertelt de ontwerpster.

“Het is sowieso een prachtig gebouw, een stijlvolle inrichting was essentieel.”

JEUGDIG ENTHOUSIASME

Noël heeft dan ook nog geen seconde spijt gehad van zijn beslissing om met Anneke in zee te gaan. “Ze is een dynamische, jonge vrouw die openstaat voor een goed gesprek en constructieve feedback”, vertelt hij. “Tegelijk wist ik dat ze eigenlijk al best veel ervaring met horeca-projecten had. De combinatie van jeugdig enthousiasme en ervaring was exact wat ik zocht.” “Ik wist op voorhand dat het een goede samenwerking ging worden”, vult Anneke aan. “Soms voel je dat vanaf moment één. Noëis iemand waarmee je kan pingpongen, die voor heel veel open staat en die soms ook een uitgesproken mening heeft. Uit zulke samenwerkingen ontstaan de beste resultaten.”

ANA De Met c The Fresh Light 071 uai | Design Studio Anneke Crauwels | Interieur | Mechelen

Klant
Services
Jaar
Fotograaf

Share

De Met VIlvoorde
ontwerp, uitvoering
2019
The Fresh Light